fbpx

Na een aantal keer op een festival te hebben gestaan met onze nieuwe attractie Oma’s woeste waslijn, was het nu de beurt aan het zonnige Apeldoorn. Bewoners van de stad waren dolblij dat de langverwachte tunnel open zou gaan en er was een gezellig feest bij georganiseerd voor alle geïnteresseerden. Ook voor kinderen was er van alles te doen. Op festivals komen we natuurlijk niet veel kinderen tegen, dus dit was een leuke kans, om te zien of het bij deze doelgroep in de smaak ging vallen. En dat de attractie geschikt is voor kinderen, dat hebben we gezien! De kleren werden spontaan aangetrokken en iedereen ging enthousiast aan de gang. Vooral vaders keken ooit wat huiverig naar de was, maar de kinderen en wijzelf wisten het zo te brengen dat ze uiteindelijk toch mee gingen doen.

Het spelletje werd gespeeld door kinderen en hun ouders, maar sprak ook de andere doelgroepen aan. Jeugd die er een wedstijdje van maakten, elkaar uitlachten en elkaar uitdagen. Oma’s die helemaal los gingen en daar hun man in mee trokken. Na een beetje bedenkelijk kijken van de Opa’s, waren zij uiteindelijk bloedfanatiek aan het meedoen. Als beloning kreeg de winnaar een wasknijpertje om daarna, vaak met moeite, de attractie te verlaten.

Oma's woeste waslijn in actie

Voor ons was het leuk dat we nu ook verschillende keren kregen te horen dat ze het spel al kenden. Want toen ons enthousiasme ontstond bij het kinderspel, is het daarna altijd de vraag of we het zo kunnen ontwikkelen dat het ook aantrekkelijk is bij het grote publiek.

We hebben wat afgelachen met het uitzoeken van de was, maar ook het serieuze werk van het ontwikkelen hoort erbij. Heerlijk om te zien, dat er zoveel mensen van genieten van groot tot klein. Zo ook een hele kleine jongen, die nog veel te klein was om mee te spelen, maar zo graag wilde. Nou dan helpen we toch een handje….. of een moeder met 2 kinderen en hun oma, die het spelletje thuis hebben en er veel mee spelen. Natuurlijk willen zij deze grote woeste waslijn van Oma ook eens uitproberen. En thuis winnen de kinderen meestal zei moeder, maar met het grote werk was het moeder, die met de winst aan de haal ging. Eenmaal thuis gekomen, konden ze het niet laten om het nog een keer in het klein te spelen,  we zijn benieuwd wie er nu gewonnen heeft. We hebben weer enorm genoten van het geweldig opgezet evenement, want als een ander geniet van onze attractie, worden we zelf ook razend enthousiast!

Hoe werkt het spel?

Voor wie onze versie van het spel nog niet gezien heeft, hier nog een korte uitleg. Elke speler krijgt een mandje met 5 ludieke kledingstukken erin, de kledingstukken zijn passend bij de naam Oma’s woeste waslijn. Uit het mandjes trekken ze 4 kledingstukken over hun kleding aan en dan laten we de waslijn draaien. Het is de bedoeling dat ze van een afstandje de kleding over hun eigen kleur waslijn gooien. Degene die het eerst alle kledingstukken op de waslijn heeft hangen, heeft gewonnen. Daarnaast worden er natuurlijk weer leuke foto’s gemaakt, die iedereen gratis kan downloaden op de site.
Wij zijn weer klaar voor het volgende feestje en met dit weer krijgen we er nog meer zin in, ook met de andere attracties! Tot snel!

Op zoek naar een andere activiteit?

We hebben nog veel meer leuke activiteiten voor volwassenen en kinderen, zoals Levensgroot Dokter Bibber, Levensgroot Stef Stuntpiloot, Beerpong XL, Casino op locatie en de Escape room caravan.

Deze spellen komen allemaal bij jullie op locatie. Of dat nu in Eindhoven, Utrecht, Den Bosch, Nieuwegein, Geldermalsen, Rotterdam, Nijmegen, Boekel of Uden is.. wij zijn er bij! Lees ook onze andere blogs of bekijk onze sfeerimpressies.